top of page
Soccer Player

OVER Football GIRLS Leuven

NIEMAND BUITENSPEL

Meisjes vanaf 5 jaar zijn welkom!

De meisjesclub Football GIRLS Leuven werd opgericht in september 2020. 

Het doel is om ALLE meisjes vanaf 5 jaar de kans te geven om kennis te maken met voetbal. Heel wat factoren bepalen of meisjes al dan niet de weg vinden naar het voetbal. Door drempels te helpen verlagen, in nauw overleg met de regionale buurtwerkingen, slagen we erin om tijdens het opstartseizoen - in Coronatijd - meer dan 60 meisjes te laten proeven van voetbal via Football Girls Leuven. Dit illustreert nog maar eens hoe uniek onze sociaal-sportieve werking is. 

In haar tweede seizoen (2021-2022) groeit de club verder uit tot een volwaardige meisjeswerking en zijn er in alle leeftijdscategorieën ploegen ingeschreven: U9 - U11 - U13 - U16. Door het grote succes worden er in de tweede seizoenshelft zelfs 2 U11 ploegen ingeschreven en lassen we vanaf februari 2022 (noodgedwongen) een ledenstop in. De club wordt uitgeroepen tot de tofste sportclub van Leuven.

In haar derde seizoen (2022-2023) voorziet FGL extra ruimte op de Leuvense sportvelden om de club verder uit te bouwen. We hebben aan het einde van het seizoen 130 meisjes tussen de 5 en 20 jaar oud aangesloten. Het jongste team, de U7, kent een grote instroom van speelsters en vormt een groep van 15 enthousiaste speelsters. Zij spelen nog geen competitie, wel een aantal vriendinnenwedstrijdjes. De U9 kan voor het eerst in de regio in een meisjescompetitie spelen. We starten met 2 U11 en 2 U13 ploegen aan de competitie. Daarnaast groeit het aantal speelsters in de U16 zeer sterk doorheen het seizoen. Na de winterstop schrijven we ook hier een tweede ploeg in. En voor het eerst nemen we met de oudste speelsters deel aan de U20 competitie.

De club valt opnieuw in de prijzen en krijgt erkenning in de Vlaamse Sportwereld en binnen UEFA. FGL wint
het Vlaamse Sportjuweel voor Warmste Sportinitiatief en de UEFA bronzen Grassroots Award voor projectparticipatie.

CONTACT

Stadionlaan 8, 3010 Kessel-Lo

football.girls.leuven@gmail.com

Bedankt voor je berichtje!

bottom of page