Soccer Player

OVER Football GIRLS Leuven

NIEMAND BUITENSPEL

Meisjes vanaf 5 jaar zijn welkom!

De meisjesclub Football GIRLS Leuven werd opgericht in september 2020. Als onafhankelijke meisjesclub onderscheiden we ons van heel wat clubs in de buurt.

Het doel is om ALLE meisjes vanaf 5 jaar de kans te geven om kennis te maken met voetbal. Heel wat factoren bepalen of meisjes al dan niet de weg vinden naar het voetbal. Door drempels te helpen verlagen, in nauw overleg met de regionale buurtwerkingen, slagen we erin om tijdens het opstartseizoen - in Coronatijd - meer dan 50 meisjes te laten proeven van voetbal via Football Girls Leuven. Dit illustreert nog maar eens hoe uniek dit concept is.

In haar tweede seizoen (2021-2022) groeit de club verder uit tot een volwaardige meisjeswerking en zijn er in alle leeftijdscategorieën ploegen ingeschreven: U9 - U11 - U13 - U16. Door het grote succes worden er in de tweede seizoenshelft zelfs 2 U11 ploegen ingeschreven en lassen we vanaf februari 2022 (noodgedwongen) een ledenstop in. 

De info voor het derde seizoen (2022 - 2023) kan je onder de volgende link vinden. Door de verdere groei van de club is er op dinsdag een extra trainingsmoment (Jeugdcomplex Kessel-Lo) en op zaterdag is er ook een extra tijdslot (om 17u in Kessel-Lo voor de U16 en U20) voor de thuiswedstrijden in het Boudewijnstadion Kessel-Lo, naast de thuiswedstrijden voor U9, U11 en U13 om 10u op het sportkot in Heverlee. Vooraleer een eerste keer te komen trainen vragen we steeds om je dochter aan te melden.

- Waarden en DNA -
Laagdrempelig & inclusief - Diversiteit & duurzaamheid - Transparant
Sinds 2022 werken wij met Football Girls Leuven actief samen met diverse Leuvense verenigingen:
- vzw ERAT, een recente organisatie die zich toespitst op jongeren in maatschappelijk kwetsbare posities die deel uitmaken van delinquente vriendengroepen. De vereniging ondersteunt de jongeren in hun zoektocht naar een positieve identiteit en stimuleert hen om een constructieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.
- de kinderwerking van de Leuvense buurthuizen: Casablanca (Kettelo), Kettekeet en Ketteland. Tijdens de Paasstage in april 2022 konden meisjes uit de verschillende buurtwerkingen voor het eerst deelnemen aan de voetbalinitatie en -opleiding die door Football Girls Leuven werd georganiseerd. Begeleiders zorgden voor de toeleiding en de nodige begeleiding van de meisjes tijdens de stage. Op die manier hopen we voor deze doelgroep de voetbaldrempel een stukje te verlagen.
CONTACT

Stadionlaan 8, 3010 Kessel-Lo

football.girls.leuven@gmail.com

Bedankt voor je berichtje!