top of page
Soccer

Sportief - de TRAIN.ST.ERS 

NIEMAND BUITENSPEL

Meisjes vanaf 5 jaar (derde kleuterklas) zijn welkom!

De club kan rekenen op een team van 26 train.st.ers. Het trainersteam is een mooie mix van minder en meer ervaren train.st.ers. Ieder FGL-team heeft minstens 2 train.st.ers om het engagement voor alle vrijwilligers haalbaar te houden.

Voor de U20- en U9-ploegen zijn er telkens 2 of 3 train.st.ers. Voor de U16-, U13- en U11-ploegen zijn er minstens 4 trainers per ploeg aangezien er telkens 2 teams in competitie zijn. Voor de U7-ploeg hebben we, naast de meer ervaren trainster Joke, ook zes minder ervaren U20-speelsters die in het seizoen 2022-2023 voor het eerst kennis maken met het trainerschap. Op die manier kunnen onze oudste FGL-speelsters ook hun eerste stappen zetten als jeugdtrainster en kunnen ze hun voetbalpassie doorgeven aan de allerkleinsten.

Tot slot kunnen we ook rekenen op een 3-tal reserve-train.st.ers die inspringen in geval van nood.

Trainsters / Trainers

Sofie genoot een opleiding Lichamelijke Opvoeding en speelde meerdere jaren basketbal. Ze heeft  ervaring als voetbalster bij Sportief Rotselaar. Met deze sportieve bagage neemt Sofie sinds 2022 de meisjes van het U20-team op sleeptouw.

Nathan is 20 jaar actief op de Belgische voetbalvelden. Hij speelde onder meer in Union Lovenjoel, HO Bierbeek en OH Leuven. Vandaag scoort hij bij KDN United (3e provenciale) af een toe een doelpunt. Nathan heeft als jeugdtrainer zijn voetbalpassie graag doorgegeven, in de clubs waar hij zelf acties was als speler. Sinds 2022 is hij een zeer gemotiveerde U20-trainer bij de Football Girls Leuven.

Amr heeft Egyptische 'roots' en migreerde enkele jaren geleden naar België. Hij maakte kennis met FGL via zijn dochtertje Tamara die in 2021 bij de U7 aansloot. Een jaar later nam Amr zelf een rol op als trainer. Gepassioneerd door voetbal, probeert hij de U16 voldoende 'fun en formation' te laten beleven. Eveneens is dit voor Amr een oefening om de Nederlandse taal nog meer te oefenen in de praktijk.

U20_Sofie.JPEG

Trainster - U20

Sofie Jaspers
U20_Nathan.JPEG

Trainer - U20

Nathan D'Hoore
Nachtwedstrijd

Trainer - U16

Amr AlQamary
Marnix_edited.jpg

Trainer - U16

Marnix Beyen

Marnix is de bezieler van het meisjesvoetbal in Wijgmaal. In 2012 startte hij bij Olympia Wijgmaal met een klein groepje meisjes een jeugdploegje op. Marnix neemt naast het voorzitterschap ook een actieve rol als trainer op. Hij geeft niet alleen de voetbalmicrobe door ten huize Beyen, maar ook aan de Leuvense meisjes. In 2021 leidde hij samen met Koen de U11. Sinds 2022 traint Marnix de U16 en geeft hij op regelmatige basis keeperstraining.

U16_Lucia.jpg

Trainster - U16

Lucia Van der Meulen

Lucia was als jong meisje al actief op de Nederlandse voetbalvelden. Ze speelde onder andere bij SKV Wageningen en VV Voorwaarts in Utrecht. Sinds haar verhuis naar België is ze vanaf 2021 bij Football Girls Leuven betrokken als U16-trainster en deelt ze haar ervaringen en enthousiasme met de Leuvense meiden.

grote kick

Trainer - U16 (U13)

Matyas Boyen

Matyas trok voor de eerste keer zijn voetbalschoenen aan op 5-jarige leeftijd. 20 jaar later is hij nog regelmatig op een voetbalveld te vinden als speler. Hij was eerder al jeugdtrainer bij KFC Herent maar kon dit engagement niet langer met zijn studies combineren. In 2022 maakte hij zijn comeback als trainer bij de Football Girls.

U13_Sarah.JPEG

Trainster - U13

Sarah Vande Voorde

Sarah heeft zelf een aantal jaren voetbal gespeeld. Door te starten met haar studies Pedagogische Wetenschappen, vond ze de tijd niet meer om te blijven voetballen. De voetbalkriebel bleef echter wel aanwezig en daarom traint ze vanaf 2021 de U13-ploeg. Zo kan ze jonge meisjes begeleiden om het voetbalplezier te ervaren.

IMG_6436_edited_edited_edited.jpg

Trainer - U13

Boris Beyen

Boris, zoon van voorzitter Marnix, speelt van kindsbeen af voetbal bij KOSC Wijgmaal. Hij trainde er ook de jeugdspelers. Momenteel voetbalt hij zelf bij de Remy Boys en sinds januari 2022 is Boris actief als U13-trainer bij FGL.

U13_Remy.JPEG

Trainer - U13

Remy Vanderwaeren

Remy voetbalt van jongs af aan bij Stormvogels Haasrode. Daar is hij ook één jaar trainer geweest. In 2022 heeft zijn neef Boris hem overtuigd om samen met hem (en een aantal mede-train(st)ers) trainer te worden bij de u13 van FGL. Remy is de broer van trainster Louise.

Pascal 20_edited.jpg

Trainer - U13

Pascal Gilson

Pascal is gedurende 17 jaar jeugdtrainer geweest bij KVC Kessel-Lo, Veltem, Korbeek Sport, Bierbeek en 8 jaar bij Stade Leuven (nu OHL). Hij had het geluk dat hij enkele rode Duivels onder zijn hoede had, zoals Dries Mertens, Dennis Praet en Dennis Odoi. Aan die periode denkt hij met veel trots terug. Sinds de zomerstage van 2021 maakt Pascal deel uit van het FGL-trainersteam.

Hij geeft met veel enthousiasme raad, deelt zijn ervaringen met jonge trainsters en helpt op trainingen en wedstrijden waar nodig. Pascal wil de komende jaren graag meewerken aan de verdere uitbouw van FGL.

Koen.jpg

Trainer - U11

Koen Hermans

Koen trainde eerst een viertal jaren een ploegje in het jongensvoetbal. Omdat zijn dochter ook graag voetbalde, maakte hij in 2021 de switch naar meisjesvoetbal. Koen koos heel bewust voor FGL omdat FGL veel meer is dan enkel een voetbalclub :) .

Cleats op Voetbal

Trainer - U11

Wim Lenaerts

Wim leerde FGL kennen via dochter Roxanne die zich aansloot bij de U11. Sinds 2022 is hij mede-trainer van het  U11-team.

DSC01905_edited.jpg

Trainer - U11

Marijn Geurts

Marijn heeft jarenlang zelf gevoetbald en migreerde in 2010 van Nederland naar België. Sinds 2015 woont hij in Leuven. Zijn loopbaan begon vol enthousiasme in de horeca. De passie voor voetbal kwam terug ten huize Geurts-van Dieren. Marijn is de trotse vader van U11-speelster Yluna en mede-trainer van haar team.

U9_Lieve.JPEG

Trainster - U9

Lieve Lamberts

Lieve startte als 9-jarige te voetballen bij een jongensploeg. Omdat er geen meisjesploegen in de regio waren, stopte ze op 12-jarige leeftijd met voetballen. Na haar studies in Leuven was ze actief bij de dames van KFC Herent en Rapide Wezemaal. Vandaag speelt ze bij de recrea-ploeg van Sportief Rotselaar. 

In 2015 besloot Lieve haar ervaring door te geven aan de jeugdspeelsters van de U16 en U13 bij Olympia Wijgmaal. Sinds 2020 probeert ze bij FGL het voetbalplezier bij meisjes met diverse achtergrond aan te wakkeren. In 2022 behaalde Lieve net als Michiel het diploma initiator voetbal (Uefa C).

U9_Nelle_edited.jpg

Trainster - U9

Nelle Cramer

Nelle speelt al enkele jaren voetbal in Wijgmaal. Ze is fan van verschillende sporten en er gaat dan ook (bijna) geen (voetbal)wedstrijd, op de tv of live, voorbij die ze niet heeft gezien. Nelle studeert Sociologie in Leuven en wil daarnaast graag het plezier in het voetbal overbrengen op de meisjes van de U9. Ze vindt het heel belangrijk dat iedere speelster plezier beleeft en zich goed voelt op het veld en in het team.

U9_Louise_edited.jpg

Trainster - U9

Louise Vanderwaeren

Louise is de zus van U13-trainer Remy. Zij heeft 3 jaar bij de jeugd van Stormvogels Haasrode gespeeld. Dat was bij de jongens omdat er toen nergens in de buurt een meisjesploeg was om aan te sluiten. Daarna heeft Louise nog jarenlang voetbalkampjes gedaan samen met nicht Fleur Beyen. Nu speelt ze wekelijks zaalvoetbal, de voetbalinteresse is nog steeds sterk aanwezig. Via haar nonkel (Marnix) is ze in 2022 bij FGL terecht gekomen. 

IMG_6439_edited_edited.jpg

Trainster - U7

Joke Jacobs

Joke heeft heel wat voetbalervaring bij de dames van KFC Herent en bij Ladies VK Holsbeek, waar ze vandaag nog steeds voetbalt In 2022 engageerde ze zich als trainster van het jongste FGL-team, de U7. Joke geeft samen met een zes U20-speelster training en multimove/-skills aan dochtertje Billie en de 9 ploegmaatjes.

U20-speelsters.jpg

Trainsters - U7

U20-speelsters

Boven vlnr: Dagmar De Clerq, Tess Cloetens, Lien Schuurmans

Onder Vlnr: Amaka Opara, Linda Larbi, Freya Vanluyten

Dagmar heeft 3 voetballende broers en heeft zelf sinds 2021 de voetbalmicrobe helemaal te pakken. Ze sloot zich vol enthousiasme aan bij FGL en sinds 2022 deelt ze haar voetbalpassie met de U7-speelstertjes.

Michiel voor website.jpeg

Reserve-trainer

Michiel Pauwels

Michiel heeft van kindsbeen af een passie voor voetbal. Als buurtkenner kan hij drempels voor jongeren met migratie-achtergrond heel goed duiden en helpen om ze te verlagen.

In zijn persoonlijk leven geeft hij individuele voetbaltrainingen aan voetballers op een gerespecteerd niveau. In 2022 behaalde hij het diploma initiator Voetbal (Uefa C).

stadion

Reserve-trainer

Jonas Heuts

Jonas heeft een voetbalverleden als speler (jeugd bij Stade Leuven, daarna 15 jaar in het provinciale voetbal rond het Leuvense), als trainer (assistent-coach van Red Flames U15), als jeugdcoördinator (KFC Herent) en als opleider (docent initiator voetbal). Vandaag is hij speler-trainer bij de veteranen van Daring Leuven en is hij ook bondscoach van de Special Devils, de nationale ploeg voor spelers met een verstandelijke beperking. Daarnaast is hij ook invaltrainer bij het ploegje van zijn dochter Romi, de U11 van Football Girls Leuven.

IMG_4935_edited.jpg

Reserve-trainster

Stéphanie Gosiau

Stéphanie heeft een rijkgevulde voetbalcarrière en is een icoon bij de Eva's Tienen. Zij behaalde het UEFA B diploma en neemt binnen de club graag de rol van sportief coördinator op zich. Haar jarenlange ervaring is van goudwaarde voor onze jonge club.

bottom of page