top of page
Soccer Player

over Football GIRLS

de METERS van de club

Ons uniek project in Leuven krijgt de steun van 2 topsporters uit de regio: atlete Imana TRUYERS en Red Flame Lenie ONZIA

   Interview met meter Imana      Interview met meter Lenie
IMG_7524_edited.jpg

Imana TRUYERS

Atlete Imana Truyers heeft zelf een verhaal van hoop te vertellen. Zij kwam op 24 februari 2021 kennis maken. Ze trok de training op gang met een opwarmingsrondje. Voor haar was die dag wel heel speciaal: ze viert dan ook haar Belgische verjaardag. Op 24 februari 1994 kwam ze als 3 maanden oude baby van Rwanda naar België. Als  je de levensloop van Imana graag verder ontdekt, bekijk dan zeker de reportage 'Terug naar Rwanda met Imana'.

Gedreven door zorg en sport combineert ze haar carrière als veldloopster met een deeltijdse job als verpleegster in het ziekenhuis van Gasthuisberg. Imana komt heel regelmatig langs op de club, tijdens stages, eindejaarsfeestjes of op wedstrijden.

Lenie ONZIA

Lenie Onzia debuteerde in 2005 met OHLeuven in eerste klasse, het hoogste niveau in de Belgische competitie. Zij speelde in binnen- en buitenland en behaalde meer dan 50 selecties voor de Red Flames. In het seizoen 2020-2021 keerde Lenie terug naar de Leuvense heimat en in 2022 sloot ze er haar actieve carrière af en ging ze aan de slag bij Voetbal Vlaanderen. De vele vragen van de Football Girls kregen tijdens de kennismaking in februari 2021 een duidelijk antwoord van Lenie. We zijn er dan ook van overtuigd dat mede door haar steun de passie voor voetbal bij heel wat Leuvense meisjes verder zal groeien. Lenie brengt tijdens stages en wedstrijden graag een bezoekje aan FGL.

bottom of page