top of page

Nominatie 'Come Together award'

Vorig jaar werden we uitgeroepen tot de Tofste Sportclub van Leuven en kregen we het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief. Dat zijn zeer mooie erkenningen voor onze inclusieve werking. Van de UEFA kregen we eveneens de bronzen grassroots award voor projectparticipatie.


Nu, we zijn in 2020 niet met FGLEUVEN gestart om prijzen te winnen, wel om ieder meisje de kans te geven om te voetballen ⚽️… uiteraard maken die prijzen ons allemaal zeer trots. Recent werden we door de Belgische voetbalbond genomineerd voor de ‘Come Together award'. Deze award wordt dit jaar de eerste keer uitgereikt. De clubs die zich actief inzetten tegen racisme en discriminatie komen hiervoor in aanmerking. De andere genomineerde amateurclubs zijn Lyra Lierse en Juna Foot. Bij de profclubs zijn de genomineerden Zulte Waregem, union Saint-Gilloise en KAA Gent.


Op donderdagavond 16 november worden de winnaars bekend gemaakt in het Proximus Basecamp (nieuwe bondsgebouw) in Tubeke. Benieuwd wie die eerste ‘cometogether award’ mag winnen … een jury met leden van de Belgische voetbalbond, voetbal Vlaanderen, de Waalse tegenhanger acff, en de pro league bepaalt wie de winnaar wordt.

Op de foto zie je bestuurslid Fateha en dochter Yara, u16-speelster, die de campagne actief steunen tijdens de openingswedstrijd van het EK WU19 in Leuven afgelopen zomer.


12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page